Hoe wordt een laserbehandeling uitgevoerd?
Er is geen sedatie nodig en de behandeling zelf duurt 2-8 minuten, afhankelijk van de indicatie en uitgebreidheid van het te laseren gebied. Er kunnen verschillende plaatsen bij dezelfde patiënt gelaserd worden. De meeste patiënten hebben meerdere behandelingen nodig en er wordt best een onderscheid gemaakt tussen acute en chronische letsels.
Er zijn verschillende behandelingsprotocollen afhankelijk van welk effect beoogt wordt:
- acute aandoeningen worden best dagelijks behandeld. Bv. meteen na een operatie kan het gebied gelaserd worden. Dit geeft bijkomende pijnstilling- een betere circulatie-minder wondvocht en zo betere wondgenezing. Een voorbeeldschema is dan 3-5 dagen elke dag daarna 3 keer om de dag.
- chronische aandoeningen worden minder frequent gelaserd maar elke behandeling duurt vaak wat langer en de lasergolven zijn verschillend. Zo kan een patiënt met een rughernia om de dag behandelt worden en daarna 1 maal per week of kan een hond met artrose in de elleboog elke week of om de 14 dagen behandeld worden.
Het behandelingsplan wordt per dier individueel aangepast aan de noden van het dier en de wensen van de eigenaar. Een laserbehandeling kan gezien worden als een bijkomende behandeling naast de medicamenteuze therapie, een multimodale-completere aanpak. Soms dient een lasertherapie als vervanging indien bepaalde medicaties niet kunnen gegeven worden of slecht verdragen worden.
Tarieven
Kosten zijn € 36,00 per behandeling. Deze prijs is exclusief een intake consult, herhalings- en/of controle consult.
Prijswijzigingen onder voorbehoud.